Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP fa alarmisme amb l'ocupació d'habitatges: «El Govern està més a prop dels delinqüents que de les víctimes»

Els membres del PP han visitat aquest dissabte la barriada de Son Roca de Palma. | E.P.

El president del Partit Popular dels Illes Balears, Biel Company i la sotssecretària d'Organització del PP estatal, Ana Beltrán, han visitat aquest dissabte el barri de Son Roca de Palma per denunciar «la greu problemàtica» que suposa «l'ocupació il·legal d'immobles», ja que «genera una innegable preocupació social i una evident sensació d'inseguretat a una ciutadania que no pot entendre com actualment tenim una legislació que empara més a un 'okupa' il·legal que a un propietari legal».

Company ha recordat que «quan hi ha una ocupació il·legal, hi ha un acte delictiu i hi ha una víctima a la qual es priva del dret que té emparat en la Constitució. I són els poders públics els qui han de garantir l'habitatge digne, no el particular a qui han ocupat el seu immoble» i ha apuntat que «desgraciadament, al nostre país es protegeix la possessió sense títol abans que la propietat amb títol. La llei protegeix més al simple posseïdor il·legal, enfront del propietari. Tot un contrasentit».

Per això, el líder 'popular' ha destacat que «des del PP reclamam un canvi de l'actual normativa i hem presentat, tant en el Congrés com aquí en el Parlament, iniciatives per combatre l'ocupació il·legal d'habitatges i garantir el dret de propietat, la seguretat de persones i béns i la convivència social» i ha afegit que «demanam desallotjar l'habitatge ocupat il·legalment en un termini exprés de 12 hores; que l'ocupació amb violència es castigui amb penes de presó d'un a tres anys; que els 'okupes' no puguin empadronar-se en els habitatges ocupats, així com que a nivell autonòmic, el Govern habiliti un número de telèfon gratuït per denunciar possibles ocupacions il·legals i donar assessorament legal als ciutadans».

Company ha assenyalat que «la presidenta Armengol va negar aquesta setmana en el Parlament que l'ocupació il·legal fos un problema a les Balears, però la realitat és que a la nostra comunitat es denuncia una ocupació il·legal cada 48 hores» i ha afirmat que «assistim a un fenomen que genera molta alarma social, ataca drets constitucionals i que, incomprensiblement, està emparat per un partit com Podemos, amb la connivència d'un PSOE que mira cap a un altre costat».

«Aquí tenim un problema social d'habitatge, però això no s'arregla atacant el dret a la propietat privada, sinó amb bones polítiques d'habitatge. Una cosa que en aquesta comunitat autònoma no s'està fent; prova d'això és que en cinc anys no s'ha construït cap habitatge protegit» ha dit el president del PP balear i ha apuntat que «cal aconseguir habitatges dignes per als ciutadans, cal generar ocupació perquè és el que possibilita adquirir un habitatge o pagar un lloguer i cal, sens dubte, defensar la propietat privada».

Per part seva, la sotssecretària d'Organització del PP estatal, Ana Beltrán, ha afirmat que «el PP no consentirà que l'ocupació il·legal s'estengui i campi a pler per tota Espanya, atacant a la propietat privada» i ha afegit que «la lluita contra l'ocupació il·legal no és de dretes ni d'esquerres, és de justícia».

Finalment, la líder del PP ha afirmat que «el més greu és que tenim un Govern a Espanya i a Balears que neguen el problema de l'ocupació, que miren cap a un altre costat quan escolten els veïns i veuen que s'estan ocupant els habitatges que han pagat amb esforç, treball i sacrifici, i que estan més a prop dels delinqüents que de les víctimes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.