Setmanari d'informació local - 138 anys

Ara és València que s'omple de banderetes espanyoles pels morts de coronavirus

La platja de la Patacona d'Alboraia s'ha omplert aquest diumenge d'unes 53.000 banderetes espanyoles. | JORGE GIL / EUROPA PRESS

La platja de la Patacona d'Alboraia a València s'ha omplert aquest diumenge d'unes 53.000 banderetes espanyoles en «homenatge als 53.000 morts per la pandèmia» del coronavirus.

Les banderetes han estat col·locades durant la matinada per voluntaris de l'Associació Nacional de Víctimes i Afectats per coronavirus (ANVAC) i, segons ha informat el col·lectiu en un comunicat, romandran a la platja fins a les 19.00 hores d'aquest diumenge, quan està previst que es recullin. Per part seva, a les 12.00 hores s'ha realitzat un minut de silenci «en memòria dels morts».

«Amb la llum de l'inici del dia honrem avui a València la memòria de les nostres víctimes. Continuem lluitant contra l'oblit. Dignitat i justícia», ha manifestat l'associació en un missatge publicat a Twitter.

Diferents formacions i líders polítics han compartit imatges i vídeos d'aquesta acció, com és el cas del portaveu del Grup Parlamentari de Vox en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, diversos diputats autonòmics i estatals d'aquesta formació, com Rocío De Meer, José María Llanos, Miguel Pascual o Ana Vega. El síndic de Ciudadanos a Les Corts, Toni Cantó, o el PPCV també s'han fet ressò d'aquesta acció.

En el seu compte de Twitter, Vox ha valorat que la platja de la Patacona «segueix l'exemple de Madrid» i ha destacat les 53.000 banderetes espanyoles «per cada compatriota caigut en l'epidèmia». «Això és el que el Govern de Sánchez no vol que vegis», ha afegit la formació.

Per contra, des de Compromís, el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha afirmat: «Planteu banderes. Nosaltres aprovarem lleis». També ha fet referència a aquest fet la coordinadora autonòmica de Podemos, Pilar Lima, qui ha censurat que «així són els que retallen i privatitzen la sanitat pública, els que van bloquejar el medicament als malalts d'hepatitis, els qui van buidar el sistema d'atenció a la dependència, els qui ens van robar i els qui prefereixen fons voltors a gent amb casa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.