Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS insta el Parlament a reclamar al Govern espanyol l'oficialitat del català a la UE

MÉS per Mallorca i Més per Menorca han registrat conjuntament una Proposició No de Llei perquè el Parlament insti el Govern espanyol a iniciar el procediment per sol·licitar al Consell Europeu la plena oficialitat del català a la Unió Europea.

La proposició neix arran d'una iniciativa de la Plataforma per la Llengua i també preveu que la el Parlament s'adreci directament al Consell, a la Comissió i al Parlament europeus per reclamar aquest estatus d'oficialitat per al català, i al Parlament de Catalunya i a les Corts valencianes per treballar de manera conjunta per aconseguir-lo.

La proposta posa l'accent en que la llengua pròpia de les Balears és la tretzena més parlada del territori de la UE, amb prop deu milions de parlants, i l'Estat espanyol només ho ha de reclamar i aprovar amb unanimitat perquè sigui reconeguda.

La proposició, signada pels diputats Joan Mas Collet i Josep Castells, recorda que el català té més parlants que diverses llengües oficials, tot i que continua sense ser-ho. A més, la Proposició constata que el no-reconeixement suposa la impossibilitat dels ciutadans d'emprar la seva llengua per dirigir-se a les institucions de la UE amb normalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.