Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de la Joventut demana «mesures valentes» per a acabar amb l'atur juvenil

El passat 27 de maig, l'Organització Internacional del Treball (OIT) va alertar que l’atur juvenil està en risc de convertir-se en un problema estructural a l’Estat espanyol i el passat dos d’agost vàrem conèixer que l’atur juvenil se situava en el 43.9 %, el major percentatge de la Unió Europea i gairabé 20 punts per sobre de la mitjana europea.

Des del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) han volgut expressar la seva preocupació per aquestes dades i han alertat sobre «la realitat juvenil que se'ls presenta al jovent». «Cal tenir en compte que la joventut illenca, abans de la pandèmia, cobrava una mitjana d'11.000 euros anuals, i que ara es veu obligada a fer un esforç, el qual podem definir com a insostenible, per a poder continuar amb el seu projecte de vida, o bé explorar vies alternatives com són les de compartir pis», han explicat. A banda, des del CJIB també expliquen que «la criminalització ha deixat el jovent en una gran situació de vulnerabilitat que agreuja l’atur juvenil».

Per això, reclamen «mesures valentes per a atacar de valent aquesta xacra que afecta tan greument al jovent de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.