Setmanari d'informació local - 138 anys

La Mesa del Parlament rebutja censurar el llaç groc del balcó de MÉS per Mallorca

14/10/2019 Miembros de MÉS posan con un lazo amarillo junto a la sala de prensa del Parlament después de conocerse la sentencia del 'procés'. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS

La Taula de Parlament ha rebutjat aquest dimecres ordenar la retirada del llaç groc penjat a les dependències de MÉS per Mallorca a l'edifici, com demanaven PP, Ciudadanos i Vox.

Així ho ha anunciat el portaveu adjunt del PP, Antoni Costa, en declaracions als mitjans després de la Junta de Portaveus del Parlament. Costa ha acusat el president del Parlament, Vicenç Thomàs, d'exercir com a «conseller parlamentari del Govern de Francina Armengol».

Per la seva banda, la portaveu adjunta de Ciudadanos, Patricia Guasp, ha lamentat la decisió de la Mesa perquè diu que aquest tipus d'actes «segresten la neutralitat ideològica de les institucions».

La portaveu d'El Pi, Lina Pons, ha matisat que a la Junta s'ha traslladat als grups que s'haurà de treballar en «articular un mecanisme perquè el Parlament pugui decidir què es fa en aquests casos en el futur». Pel que fa al seu partit, ha declarat que si volguessin «penjar qualsevol cosa» demanarien «permís».

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha defensat que el llaç pugui romandre penjat ja que és un despatx dels diputats i per tant totalment diferent a la façana principal. Els ecosoberanistes entenen que estan emparats pel dret a la llibertat d'expressió. A més, Ensenyat ha comentat que un reglament que reguli aquestes qüestions «recorda massa a la Llei de símbols» del Govern de Bauzá.

Des d'Unides Podem s'han limitat a assenyalar que respectaran l'acord a què arribi la Mesa i la feina dels serveis jurídics, i respecte al PSIB han defensat l'objectivitat del president del Parlament, Vicenç Thomàs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.