Setmanari d'informació local - 138 anys

Es disparen les sol·licituds d’ajut per al foment de l’ús del català a Menorca

43729

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca va aprovar dilluns passat la concessió dels ajuts per al foment de l’ús de la llengua catalana en el sector empresarial, associatiu i esportiu de Menorca i de suport a l'edició en llengua catalana dins la convocatòria de 2020.

Aquesta convocatòria té quatre línies d’ajut i totes han experientat un augment de sol·licituds, de manera que s’ha repartit la totalitat de la partida prevista en la convocatòria, que és de 40.000 euros. Aquests són els imports i el nombre de sol·licituds presentades per línia:

  • Suport a l’edició en llengua catalana, partida 15.000 €: 29 sol·licituds
  • Foment de l’ús del català a l’empresa, partida 10.000 €: 38 sol·licituds
  • Foment de l’ús del català en l’àmbit esportiu, partida 5.000 €: 7 sol·licituds
  • Foment de l’ús del català en l’àmbit associatiu, partida 10.000 €: 8 sol·licituds

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha destacat que s’ha produït un augment de peticions en totes les línies, que «confirma la vitalitat del català tant en l’àmbit socioeconòmic com en l’esportiu, així com un augment de l’interès de les entitats per fer activitats de dinamització lingüística». Així mateix, segons el conseller, malgrat la crisi derivada de la Covid-19, l’edició en català «s’ha mantingut amb un bon estat de salut». Precisament, el conseller destaca la «necessitat de mantenir aquests ajuts en el context de la crisi sociosanitària» i expressa la seva satisfacció per la resposta rebuda des dels diferents sectors beneficiats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.