Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Vicent Serra Ferrer, 'Blai', historiador, geògraf i fundador i primer president de l'OCB a Formentera

Vicent Serra Ferrer, 'Blai', ha mort aquest divendres, 9 d'octubre, a l'edat de 67 anys, a Formentera.

Vicent Serra Ferrer, 'Blai' (Formentera 1953) va ser professor, llicenciat el 1978 en geografia i història per la Universitat de Barcelona. Fou professor dels cursos de l’INBAD a Formentera així com de l’extensió en aquesta illa de l’Institut de Santa Maria d’Eivissa. Fou secretari i vicedirector de l’Institut Marc Ferrer el 1991. El juliol de l’any 1977 fou un dels fundadors i president de l’Obra Cultural Balear a Formentera. El 1981 participà també en la fundació de l’Associació de Veïns de Porto-salè i de l’associació Amics de Formentera. Entre 1983 i 1986 dirigí el Patronat Municipal de Cultura. El 1987 formà part de la Coordinadora d’Entitats Cíviques, plataforma creada per oposar-se al projecte urbanístic de punta Pedrera. Col·laborà a l’obra col·lectiva Història i antropologia a la memòria d’Àngel Palerm (1984) amb l’article 'Àngel Palerm, articulista anarquista' i a l’obra editada pel GOB de Formentera 'Estany des Peix' (1987). Ha estat col·laborador dels primers volums de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera.

L'Obra Cultural Balear de Formentera ha «lamentat profundament» la mort del seu primer president i ha destacat «la seva tasca docent, com a historiador i activista cultural».

Aquest dissabte es farà el funeral de Cos Present seguit de l'enterrament, a les 16.00 hores a l'església parroquial de Sant Francesc Xavier de Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.