Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destina 22 places d'habitatge supervisat per a persones amb diagnòstic de salut mental

El Govern destina 22 places d'habitatge supervisat per a persones amb diagnòstic de salut mental. | CAIB

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha fet pública la convocatòria d'acció concertada de 22 places d'habitatge de salut mental per a persones majors de 18 anys amb diagnòstic de salut mental i necessitat de suport extens. 10 d'aquestes places són al municipi de Manacor i s'adrecen a persones amb trastorn mental i necessitat de suport extens que no disposen de domicili propi ni de recursos econòmics ni familiars i que necessiten suport extens per a les activitats de la vida diària.

Als usuaris, a més d'oferir-los allotjament, també se'ls ajuda en el seu dia a dia (vida a la llar, higiene, aspecte físic, salut i seguretat, comunicació, habilitats socials i acadèmiques...). El concert és de 2020 a 2024 i té un preu pel servei de 71,39 € plaça/dia. El pressupost total és de 260 mil euros anuals.

Les altres 12 places són 6 a Mallorca i 6 a Eivissa i estan vinculades al servei d'acompanyament i s'adrecen a persones que a més de tenir un diagnòstic de salut mental estan en processos de desinstitucionalització penitenciària. A l'anterior concert han estat gestionades pel Grec a Mallorca i per APFEM (Associació Pitiüsa de Familiars de Persones amb Malaltia Mental) a Eivissa. El preu és de 71,39 € plaça/dia i té un pressupost total de 312 mil euros anuals.

A més del servei d'habitatge, el 2020 Afers Socials i Esports també ha destinat 2,5 milions d'euros al servei de suport a l'habitatge a les Illes Balears. Aquest servei, a diferència de l'habitatge supervisat, es presta al propi domicili habitual de la persona sol·licitant o de la seva família i és de caràcter socioeducatiu.

El Govern ha assegurat que cal recordar que aquest servei els acompanya en el seu procés d'integració social, per facilitar-los l'accés als recursos comunitaris, la promoció de condicions de vida saludables i l'ús de programes específics d'inserció i de rehabilitació.

Per Afers Socials és la forma de promoure la màxima autonomia personal i social, facilitar la integració en la comunitat i evitar situacions d'abandonament i marginació o processos de deteriorament de persones que puguin no tenir suport familiar o social.

La xarxa pública de serveis en salut mental es va crear el 2016 i està conformada per serveis propis de la Conselleria i d'altres concertats amb entitats del tercer sector. L'objectiu és donar resposta a les necessitats psicosocials de les persones que pateixen un trastorn mental greu. Actualment 169 persones amb diagnòstic de salut mental romanen a les dues modalitats d'habitatge supervisat de la Comunitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.