Setmanari d'informació local - 138 anys

La llei d'amnistia que proposa la plataforma Amnistia i Llibertat preveu l'exculpació dels policies que varen atacar civils l'1-O

L’Associació Amnistia i Llibertat és una plataforma ciutadana que recull signatures perquè s'aprovi una llei d'amnistia per tots els casos relacionats amb el conflicte entre el poble català i l'Estat del Regne d'Espanya.

La proposta de llei que fa la plataforma, en el seu article tercer diu, textualment:

«1. També quedaran amnistiats els membres dels Cossos i Forces de Seguretat pels actes generadors de causes penals o expedients administratius disciplinaris en curs o conclusos realitzats en ocasió d’actuacions d’investigació de qualsevol índole o d’impediment de la realització dels fets mencionats en l’article primer d’aquesta llei. De la mateixa manera, no podrà iniciar-se cap tipus de procediment en relació a tals fets.

2. En cap cas, haver estat sotmès a un procediment o haver estat condemnat tindrà cap reflex en els fulls personals de serveis dels citats funcionaris. 16 3. En especial, queden amnistiades les actuacions contra els drets cívics, en especial, els relatius a detencions il·legals, lesions, i contra la integritat moral de les persones».

«Vetllar i protegir els drets humans»

L’Associació Amnistia i Llibertat és una plataforma ciutadana que neix per «vetllar i protegir els drets humans, per posar fi a la repressió i per promoure la fi de la causa general contra l’independentisme que està desenvolupant-se amb l’actuació concertada dels diferents poders de l’Estat (polític, judicial, policial…)».

La plataforma explica que «la causa general contra l’independentisme no només ha comportat empresonaments i exilis sinó que ha implicat la investigació, la persecució, l’assetjament, l’extorsió econòmica o la difamació de totes les expressions i persones que han defensat un moviment pacífic i democràtic com és l’independentisme».

Ta,bé explica que «aquesta causa general no ha començat ni ha acabat amb el judici del Tribunal Suprem i, per tant, qualsevol mesura que pretengui finalitzar aquesta operació d’estat ha de tenir en compte el conjunt de les actuacions judicials i policials, passades, actuals i futures».

Per aquest motiu aquesta plataforma «vol esdevenir un instrument que, al marge de l’activitat diària i ordinària de la resta d’entitats i organitzacions ja existents, pugui aglutinar i impulsar totes les iniciatives encaminades a la finalització de la repressió i la persecució contra l’independentisme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.