Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor Conxa Vidal i Oliver, mestra molt activa en el món educatiu

Dissabte passat va morir a Palma, víctima d'un càncer, Conxa Vidal i Oliver (1950). Va ser una persona molt activa en el camp de l'educació, persona avançada al seu temps, en idees i en projectes.

Va estudiar a Palma i a Anglaterra, i ja com a mestra d'escola va començar tot una sèrie de projectes educatius que varen desembocar en la creació de l'escola Mata de Jonc, que va ser la primera a les Illes Balears a fer l'ensenyament en català. Va ser una col·laboradora essencial en les Trobades d'Escoles Mallorquines.

Un vegada encarrilats aquests projectes, més endavant, va crear la Botigueta Màgica, la primera ludoteca municipal de Palma que es va posar en marxa i que era fruit dels seus coneixements de la pedagogia moderna europea.

Va tornar al seu treball de mestra a l'escola pública fins que es va retirar, sense abandonar mai els seus projectes creatius, com per exemple la cessió d'una finca per al desenvolupament experimental de la permacultura. Persona senzilla i intel·ligent, deixa a néts i nombrosos amics que la varen acomiadar en el seu últim viatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.