Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Es presenta el Fòrum de la Societat Civil per a la Reconstrucció de les Illes Balears

Aquest dimecres s'ha presentat a la Sala d'Actes del Parlament el Fòrum de la Societat Civil per a la Reconstrucció de les Illes Balears. El Fòrum, obert a la participació de totes les entitats de les Illes, està impulsat inicialment per una vintena d'entitats molt diverses del món de l'associacionisme ciutadà, l'ecologisme, el sindicalisme o l'economia.

Les entitats han decidit articular-se per a manifestar la preocupació col·lectiva davant la situació a les Illes Balears i la voluntat compartida de col·laborar, aportant idees i accions positives per tal de minimitzar l’impacte de la crisi del coronavirus en aquelles persones, famílies, entitats i empreses que més la pateixen, i «orientar el futur cap una societat més forta, resilient, equilibrada i pròspera, amb l’obligació d'assumir el repte social, laboral, cultural i el col·lapse ecològic que ens amenaça».

Les entitats que formen part del Fòrum manifesten que «fa dècades que a les Illes parlam de la necessitat de canviar el model econòmic, però és en aquest moment que el canvi es fa inajornable si no volem deixar ningú pel camí, com va passar amb l'anterior crisi». Per això, han afirmat, es fa imprescindible la participació de tota la societat civil en els organismes pertinents, amb la convicció que la participació real i efectiva de la ciutadania és imprescindible en una societat democràtica avançada.

En la presentació les entitats han donat a conèixer una sèrie de propostes urgents. A curt termini demanen la elaboració d'un 'Pla rector de transició de model econòmic, ecològic i social', a partir de les nombroses propostes ja presentades per la societat civil els darrers mesos, i que aquest Pla rector compti amb un òrgan de gestió i el pressupost necessari per a iniciar-lo. Així mateix, demanen la coordinació entre les diferents administracions (Govern, Parlament, Consells insulars i Ajuntaments), de forma articulada amb la societat civil.

El Fòrum està integrat per ARCA, CCOO, Cercle d’Economia de Mallorca, Col·lectiu Alternatives, Coordinadora d’ONGDs (CONGDIB), EAPN-Xarxa per la Inclusió Social, Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Palma, Fundació Gadeso, Fundació Iniciatives del Mediterrani, Fundació Marilles, GOB, Joves Arquitectes de Mallorca, Mercat Social, Obra Cultural Balear, Palma XXI, PIMEM, Pla de Mallorca XXI, Tramuntana XXI, STEI-Intersindical, UGT i Unió de Pagesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.