Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Arriba una nova edició del Festival Internacional de Mallorca Còmic Nostrum centrat en 'El Carrer'

El batle de Palma José Hila, la coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, Pere Joan, president del Clúster del Còmic, Catalina Solivellas, delegada de Cultura del Govern, la directora insular de cultura, Maria Pastor, i el comissari de l’exposició Racons, Joan Roig, han presentat al Casal Solleric la programació del Còmic Nostrum 2020 que enguany porta per temàtica 'El Carrer'.

La inauguració del festival té lloc el dijous 15 d'octubre a les 19 hores al Casal Solleric de Palma, amb dues mostres coactives: 'El Carrer' i 'Alt.zine'. 'El Carrer' és una exposició comissariada per Pere Joan on planteja diferents visions dels carrers a partir dels autors locals, i des de diferents punts de vista: l'humor, el gènere o la novel·la negra. Participaran, entre d’altres, autors com Tomeu Seguí, Gabi Beltrán, Alex Fito i Max. «La temàtica d'El Carrer té mil interpretacions possibles: un lloc quotidià, de cultura, de festa, però també de soledat i especulació. Aquesta exposició vol mostrar tot això amb algunes obres ja conegudes i d’altres inèdites». En paraules del president Clúster del Còmic, «ens hem volgut apropar a la realitat que vivim. Per això hem canviat de temàtica i hem triat 'El Carrer', perquè és el que ens ha faltat als moments de confinament: el carrer, entès com a lloc de possibilitats expositives, avançant les hipotètiques dificultats que poden venir a partir d'ara».

Per la seva banda, 'Alt.zine' és una mostra organitzada per Pato Conde centrada en els fancines d'autors joves. La selecció aglutina el fancine acabat i també mostres dels esborranys del procés de producció. També es plantejaran intervencions en 13 espais de Palma. El comissari de l’exposició Racons, Joan Roig, ha explicat que són «intervencions d'autors locals per a, d'una forma consensuada, intervenir en parets de la ciutat, reinterpretant barris concrets». «S’ha fet molta feina perquè el còmic també surti al carrer i per demostrar que els carrers de Palma també són protagonistes d’aquest Festival», ha afegit. D'aquesta forma s’implica la ciutadania que transita pel carrer en una reflexió de la realitat de socialització i de valoració de l'entorn urbà.

Al Solleric també és faran les xerrades virtuals amb Marta Guerrero i Carles O'God, i la masterclass amb María Hesse. Hesse, que ha fet els coneguts llibres d'il·lustracions de Frida Kahlo i David Bowie, protagonitzarà una trobada divendres a les 13 hores al Casal Solleric, i després participarà en un debat a les 19 hores juntament amb Olivares i el mallorquí Pere Joan, on parlaran de la relació entre el còmic i les altres arts. Entre moltes altres activitats, dissabte Javier Olivares, Premi Nacional de Còmic per 'Las menines' amb Santiago García, oferirà una masterclass al pati de la Misericòrdia a les 12.20 hores. Aquest espai també acollirà el mateix dissabte la fireta de tebeos i llibres il·lustrats amb sessions de firmes i presentació de llibres. Ja a l’horabaixa es presentarà el còmic Aina Moll, de Pilar Arnau i Margalida Vinyes i editat per l’Ajuntament de Palma.

D’altra banda, del 19 d’octubre al 15 de desembre es faran altres activitats com ara visites guiades per a grups reduïts a les exposicions 'El carrer', 'Alt-zine', '¿Pintas o dibujas?', 'Guillem March. Karmen i altres museus' i 'Racons'. A més de tallers de tires de còmic social adreçat a persones amb trastorns de salut mental o en risc d’exclusió social, debats virtuals amb nous talents, rutes amb bicicleta per l’exposició 'Racons', etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.