Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 estrena el documental de Carles Bover 'Destrucció creativa d'una ciutat'

Dissabte, IB3 estrena el documental 'Destrucció creativa d’una ciutat', una coproducció d’IB3 dirigida pel guanyador d’un Goya Carles Bover.

Estrenat a l’Atlàntida Film Fest el passat mes d’agost, i el mes de setembre al CineCiutat de Palma, l’obra de Bover arriba a la televisió dissabte, abans de la seva estrena a l’illa de Menorca el dia 4 de desembre al Menorca Doc Fest.

'Destrucció creativa d’una ciutat' és un documental sobre l’expulsió que es pateix a les ciutats com a conseqüència dels processos de gentrificació vinculats al turisme. És un retrat de Palma mitjançant l’experiència personal de dones, de barris i realitats molt diferents.

En concret, l’obra narra l’experiència personal de quatre dones de barriades diferents –Pere Garau, Son Gotleu, la Gerreria i el Terreno– i realitats dispars, que reivindiquen el dret a habitar la ciutat posant la vida en el centre.

Una història de feminisme i lluita de classes que tracta de resistir un model de ciutat que només atreu l’arribada massiva de turistes i deixa de costat la realitat dels que l’habiten i es veuen desplaçats en el seu propi barri. L’espectador es podrà identificar amb les històries properes de les protagonistes, amb una Palma menys coneguda com a rerefons, allunyada dels focus i dels turistes.

L’any 2017, Carles Bover finalitzava el documental 'Gaza', pel qual va guanyar un Goya. Va ser quan va decidir que, al seu següent projecte, volia mostrar la seva realitat més propera. Així va néixer 'Destrucció creativa d’una ciutat', un retrat de Palma contat pels seus habitants i que mostra les diferents fases de la gentrificació a través de les seves barriades.

Destrucció creativa d’una ciutat s’emet el dissabte 17 d’octubre a les 22 h a IB3 Televisió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.