Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament permetrà que ciutadans, entitats i col·lectius formulin qüestions al Govern en plens i comissions

El Parlament oferirà a partir de la setmana que la possibilitat que ciutadans, entitats, col·lectius o institucions registrin qüestions al Govern perquè siguin respostes oralment en plens o comissions.

En una roda de premsa després de la Junta de Portaveus d'aquest dijous, el president de la Cambra autonòmica, Vicenç Thomas, ha donat a conèixer aquesta iniciativa que pretén augmentar el protagonisme de la ciutadania en la vida política i que es desprèn de la darrera reforma del reglament de la institució.

Segons ha explicat, la setmana que ve s'habilitarà un sistema en línia per al registre de qüestions, que seran revisades en qüestions de forma -no de contingut, ha insistit Thomas- per la Mesa per a la seva acceptació.

Les qüestions acceptades podran ser assumides pels diputats que, en el moment de formular-les, faran constar que provenen d'iniciatives ciutadanes.

Segons ha explicat el president de la Cambra es podran presentar tant en ple com en comissió un màxim de dues qüestions d'aquest tipus, que poden registrar ciutadans residents a les Balears, persones jurídiques amb domicili o establiment permanent a les Balears, entitats inscrites en el registre d'associacions del Govern i col·lectius socials amb almenys 25 membres residents a les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.