Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Jordis compleixen tres anys de presó entre mostres de solidaritat nacionals i peticions de llibertat internacionals

Aquest divendres s'han complit tres anys de l'inexplicable empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

El president d'Òmnium i de la Federació Llull i de l'exlíder de l'ANC i ara secretari general de JxCat varen ser condemnats a 9 anys de presó i 9 anys d'inhabilitació absoluta pel delicte de 'sedició'. El Tribunal Suprem espanyol els acusa de dificultar l'actuació judicial del 20 de setembre del 2017 al Departament d'Economia en el marc de l'1-O.

Aquest divendres Òmnium i l'ANC han organitzat actes per denunciar la «repressió» dels seus líders.

Òmnium ha organitzat una 'instal·lació simbòlica' per denunciar que hi ha 2.850 persones represaliades a Catalunya quan es compleixen 3 anys de l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Diverses fotografies per representar «la diversitat de la repressió» tapades amb bolígrafs que simbolitzen les cel·les i els barrots de l'Estat espanyol. La idea és utilitzar els bolígrafs per signar la petició d'amnistia.

Peticions internacionals de llibertat

Durant aquests tres anys han estat moltes les peticions de llibertat fetes des de diversos organismes internacionals.

Aquest divendres mateix, la relatora especial dels defensors dels drets humans de l'Organització de les Nacions Unides (ONU), Mary Lawlor, i la ponent general sobre la situació dels defensors dels drets humans de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Alexandra Louis, han demanat l'alliberament del president de Jordi Cuixart, quan es compleixen tres anys del seu empresonament.

Lawlor ha recordat que, el 2019, el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l'ONU va considerar que la presó de Cuixart violava la Declaració Universal dels Drets Humans i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, i la va titllar «d'arbitrària». Per això considera que Cuixart «hauria de ser alliberat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.