Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP demana subvencionar el preu dels menús escolars de tots els centres educatius públics i concertats

El PP demana subvencionar el preu dels menús escolars de tots els centres educatius públics i concertats. | dBalears/Arxiu

El Grup Parlamentari Popular, a través de la seva diputada Nuria Riera ha registrat tres Proposicions No de Llei (PNL) en el Parlament en matèria d'educació i conciliació, entre elles la d'instar el Govern a subvencionar el preu dels menús escolars de tots els centres educatius públics i concertats, perquè, ha recordat, «són els més cars de l'Estat espanyol».

Segons ha informat Riera aquest dissabte, «es presenta aquesta iniciativa perquè està relacionada directament amb la conciliació del dia a dia». No obstant això, ha recordat, «el Grup Popular ja va presentar una PNL en aquest sentit que els partits d'esquerres van rebutjar».

«Creiem que és un bon moment per a reconsiderar-la, atenent les mesures sanitàries imposades per la lluita contra la pandèmia i la reorganització que aquestes han suposat en els centres, que pot comportar l'increment de preu dels menús», ha continuat la diputada 'popular', qui ha apuntat que «si les Balears ja eren la comunitat amb els preus més alts d'Espanya amb sis euros de mitjana, ara arriben a vuit i 10 euros el menú d'un nen per un dia. I les famílies necessiten aquest servei per conciliar, sobretot a les escoles amb jornada partida».

D'altra banda, a través d'una altra de les iniciatives registrades, el PP ha instat al Govern a promoure i coordinar amb els Consells i ajuntaments, escoles d'estiu i en altres períodes no lectius, com ara Nadal i Setmana Santa, activitats lúdiques, esportives i educatives, a un preu simbòlic i assequible, per tal de facilitar la conciliació familiar i laboral, de manera urgent, mentre s'elabora i es posa en funcionament el Pla de Conciliació Autonòmic per a les Balears.

En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que «a principis d'octubre va comparèixer la consellera Costa a petició del Grup Popular, i es va posar de manifest que darrere les fotografies per anunciar un pla de conciliació encara no hi havia res. La consellera no tenia cap document de treball fet, ni sabia quan aprovaria alguna mesura» i, ha afegit, «mesures com les que proposa el Grup Popular no poden esperar, han d'aplicar-se ja perquè són fonamentals perquè les famílies puguin conciliar».

Finalment, la tercera de les iniciatives presentades pel PP insta el Govern a concertar les places vacants dels centres d'educació infantil privats autoritzats per tal de poder oferir opcions a totes les famílies amb nens de zero a tres anys que ho sol·licitin i quedin en llista d'espera any rere any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.