Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS veu en el Debat de Política General una «oportunitat de reafirmar» els Acords de Bellver

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, s'ha referit al Debat de Política General que se celebrarà en aquesta setmana en el Parlament com una «oportunitat de reafirmar i ajustar al nou context actual els acords de Bellver».

Segons ha explicat Ensenyat aquest dilluns, «en els pròxims dies es té l'oportunitat de fer una foto del que li ha tocat viure a la societat, determinar quines són les febleses de les Balears i fixar els nous objectius a través de les propostes de resolució que marcaran la política dels pròxims anys. És el moment, per tant de reafirmar els acords de Bellver i ajustar-los al nou context de crisi sanitària, econòmica i social».

En aquesta línia, ha demanat a la resta dels grups que formen l'arc parlamentari «anar molt més allà de sigles, discursos i interessos partidistes». «No és moment de frases boniques sinó de tenir altura de mires», ha destacat el portaveu parlamentari de MÉS, qui ha afegit que cal tenir en compte que «s'està davant un context de molta crispació i el que no vol la gent és veure als diputats discutint sinó sent capaços d'arribar a acords».

«MÉS arriba al Debat de Política General, el més important dels últims temps, amb ganes de debatre sobre les polítiques que s'han de dur a terme. Tenim moltes ganes de debatre sobre les polítiques de present i de futur sense caure en la complaença ni en la crítica destructiva», ha defensat.

Ensenyat aposta per millorar el finançament de les Balears

Així, el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca ha expressat que la seva formació «vol que quedi clar que és necessari apostar per la sanitat pública, l'educació o que cal lluitar contra el canvi climàtic. I el més important millorar el finançament de les Balears».

En aquesta línia, s'ha referit al fet que les Balears continua sent un dels territoris «més endeutes», la qual cosa ha opinat és una «qüestió estructural, que les Illes arrosseguen des de 2007, fins i tot des d'abans».

Així mateix, ha advertit, «els ciutadans de les Balears són els que més càrrega impositiva han d'assumir i, en canvi, l'esforç fet no repercuteix en les inversions que arriben des d'Estat, perquè sempre es queden per sota de la mitjana en educació, sanitat o infraestructures».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.