Setmanari d'informació local - 138 anys

Mir demana que la regulació de controls de bioseguretat en territoris insulars s'inclogui en l'Estratègia europea

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha reclamat a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que insti la Comissió Europea a incloure mesures específiques de control de bioseguretat en els territoris insulars en la futura Estratègia europea de Biodiversitat 2030.

Mir ha participat aquest dilluns en la reunió del Consell consultiu de política mediambiental per a assumptes comunitaris on s'ha aprovat la posició comuna de les Comunitats Autònomes davant el pròxim Consell europeu de Medi Ambient que se celebrarà divendres que ve i en el qual està previst que es discuteixin les mesures que ha d'incloure aquesta Estratègia.

El document aprovat en el Consell consultiu recull que les autonomies «acullen molt positivament» i comparteixen els objectius de la Comunicació de la Comissió Europea 'Estratègia de la UE sobre la biodiversitat d'aquí a 2030: reintegrar la naturalesa en les nostres vides', publicada al maig de 2020.

Integrar millor els papers de les regions

Malgrat això, les comunitats lamenten també que «la redacció de les conclusions, així com el llenguatge utilitzat, hauria d'haver integrat millor el paper de les regions, la seva contribució i responsabilitats, amb els objectius mediambientals».

En aquest sentit, reclamen «una major participació i un major reconeixement de les autoritats locals i regionals en el nou marc de governança reforçada subratllant la necessitat d'adaptar millor l'estratègia a les necessitats i competències regionals i locals, acompanyant-la d'un finançament adequat que garanteixi el compliment de les mesures que s'adoptaran».

Així, Mir ha reclamat a l'Estat «una major sensibilitat cap a les particularitats insulars en matèria de bioseguretat» i ha subratllat que un dels objectius que el Consell Europeu va marcar com a prioritaris en la futura Estratègia 2030 és un major esforç en l'acció contra espècies exòtiques invasores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.