Setmanari d'informació local - 138 anys

Es confirma que el crim de Peguera és un nou cas de feminicidi

Es confirma que el crim de Peguera és un cas de violència masclista, per la qual cosa la dona que va aparèixer morta al costat de la seva parella seria el segon feminicidi d'aquest 2020 a les Balears.

En aquest sentit, la Delegació del Govern espanyol ha expressat la seva «enèrgica condemna» per la mort d'aquesta dona per arma de foc, el cos del qual va ser descobert al costat del de la seva parella dijous passat 15 d'octubre a l'horabaixa dins d'un cotxe al costat d'una benzinera de Peguera, a Calvià. Per la seva banda, l'Institut Balear de la Dona també ha expressat el seu rebuig davant el fet i ha recordat el telèfon 971 17 89 89 i el número de WhatsApp 639 837 476.

Habibe és la segona dona assassinada per violència masclista a les Balears en el que va d'any. La primera, han recordat, va ser una ciutadana sueca de 52 anys que va morir el passat 21 de juliol a l'hospital de Son Espases, a Palma, on estava ingressada en estat crític després de sofrir una pallissa per part de la seva parella el 13 de juliol en un domicili en el barri de Son Cotoner.

Amb aquesta nova víctima, a l'Estat espanyol són 37 les dones que han estat assassinades per les seves parelles o exparelles en 2020, mentre que la xifra s'elevaria a 1.070 en tot l'Estat des de 2003.

Segons han recordat, tant la dona com l'home, el presumpte autor del crim, de 36 anys, varen ser trobats morts per arma de foc a l'interior d'un vehicle el passat dijous 15 d'octubre a Peguera. No consten antecedents ni denúncies per violència de gènere, segons la Guàrdia Civil, que investiga l'ocorregut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.