Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB alerta sobre la «degradació ambiental» davant l'increment de gent en els espais naturals

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha alertat aquest dimecres sobre la «degradació ambiental» davant l'increment dels espais naturals per la COVID-19.

En una nota de premsa, l'organització ha explicat que, a la major afluència en els espais públics naturals per l'entrada de la tardor, s'ha unit l'efecte de la pandèmia.

«El passeig pel medi natural s'ha convertit també en una vàlvula per a alleujar pressió mental», han assenyalat des del GOB, alhora que han remarcat que la gent surt en família o amb amics per a gaudir de l'aire lliure en unes condicions on les possibilitats de contagi són més baixes.

El GOB ha assegurat que això està tenint «uns efectes evidents». «Altres impactes sobre el medi són les molèsties a la fauna per sorolls o per gossos solts, els danys a la vegetació i l'increment de l'erosió pel trànsit fora dels camins», ha dit.

Davant això, ha demanat a la població aparcar «en espais adequats i no abandonar els camins i altres zones de trànsit, ni prendre dreceres, com a mesura de protecció» per a la flora i la fauna.

També han insistit en la protecció de les finques, públiques o privades, i les seves activitats. «La flora i la fauna es troba protegida legalment. Podem gaudir d'elles amb l'observació o la fotografia, però no s'ha de molestar, recollir o arrabassar», han afegit.

Així mateix, el GOB ha sol·licitat que les deixalles que es generin (papers, embolcalls o restes de menjar) han de retornar-se a casa. Tampoc cal abandonar en el camp les tovalloletes humides higièniques, ja que «la seva degradació en la naturalesa és lentíssima».

Finalment, el GOB ha ressaltat que «mai s'ha de fer foc sense autorització». «La vegetació mediterrània és molt combustible, i no sols a l'estiu», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.