Setmanari d'informació local - 138 anys

La Plataforma per la Llengua organitza la 'I Jornada de Mitjans de Comunicació i Llengua a Menorca'

44113

La Plataforma per la Llengua, amb el suport del Consell Insular de Menorca, organitza la 'I Jornada de Mitjans de Comunicació i Llengua a Menorca'.

D'acord amb l'Enquesta d'Usos Lingüístics de les Illes Balears 2014, Menorca és l'illa on més sovint les converses comencen en català entre la població que el sap parlar. D'acord amb els resultats d'aquesta mateixa enquesta, Menorca té un 85,6% de la població que sap llegir català i un 80,2% que el parla, a més d'ésser la llengua majoritària a la llar (51,9%).

Aquest acte té com a objectiu fer una anàlisi rigorosa de la presència del català als mitjans de comunicació orals i escrits de l'illa, debatre si aquesta situació és un reflex de la realitat sociolingüística insular, i conèixer, amb el testimoni de diferents experts, diversos exemples d'arreu del domini lingüístic aplicables al cas menorquí.

La Jornada tendrà lloc el dissabte 31 d'octubre a partir de les 17 hores a la sala d'actes de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i es concretarà en dues ponències i diverses taules redones amb presència d'experts, com ara l'editor del Diari Menorca, Josep Pons Fraga; la periodista menorquina Carme Rocamora; Enric Borràs, director de l'Ara Balears; Edu Cendán, cap d'informatius de la SER Menorca; Jordi Ribera, director del diari digital Menorcaaldia; Juan Cal, director del Diari Segre, o Marc Marcè, director del Regió 7.

Així mateix, l'acte comptarà amb una taula redona a càrrec de la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, i el conseller de Cultura del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria. El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, clourà aquesta primera Jornada de Comunicació i Llengua a Menorca.

Per a reservar entrada, física o virtual, podeu fer-ho mitjançant aquest enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.