Setmanari d'informació local - 138 anys

Concedeixen el tercer grau a Maria Antònia Munar després de més de set anys de presó

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha concedit aquest dimecres el tercer grau penitenciari a l'expresidenta del Consell de Mallorca amb Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, condemnada per corrupció.

La Fiscalia s'havia pronunciat a favor de la progressió a tercer grau de Munar gràcies al fet que es va aconseguir un acord pel qual la també expresidenta del Parlament es comprometia a pagar més de mig milió d'euros.

La Fiscalia assenyalava també que Munar ja ha complert més de set anys de presó -la meitat de les condemnes que pesen sobre ella- i que ha gaudit de permisos sense incidències.

La representació de Munar va donar suport a la petició perquè l'expresidenta passi al règim de semillibertat assenyalant que compta amb suport familiar, està pagant les indemnitzacions que li corresponen i està participant en activitats dins del centre penitenciari.

Entre altres factors, l'Audiència ha tengut en compte que ja ha satisfet aproximadament un 19 per cent de les responsabilitats civils (que arriben als 5,1 milions d'euros) i que Munar està a l'espera de l'execució de béns embargats.

També ha tengut en compte l'edat de Munar i el fet que no ostenta ja cap càrrec públic -pel que entén que seria molt difícil una reiteració delictiva-, així com que en alguns dels procediments pels quals està a la presó va reconèixer els fets.

Munar va ser condemnada el 2012 a cinc anys i mig de presó pels delictes de malversació continuada, prevaricació, frau a l'administració i falsedat en document oficial, en el marc de el Cas Maquillatge, que investigava un desviament de 240.000 euros públics. Posteriorment va ser condemnada a sis anys per la requalificació de Can Domenge, i més tard a dos anys i mig per un suborn relacionat amb aquells terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.