Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana a Armengol una remodelació del Govern per a fer front als efectes de la crisi

El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha intervengut aquest dimecres en el Debat de Política General i ha proposat a Armengol una remodelació del Govern per apostar de forma decidida per la modernització de l’Administració i per la bona gestió dels fons europeus. Per a Castells, aquestes dues apostes són les condicions necessàries per a implantar una reconstrucció econòmica «en verd», que faci l’economia de les Balears més adaptada als temps i més resistent a noves crisis.

Castells ha recordat que per a transformar el model econòmic és fonamental rebre, aprofitar i invertir bé els recursos europeus i que això no serà possible sense una Administració que funcioni i faci una bona planificació estratègica.

Respecte del mal funcionament actual de l’Administració, el diputat ha posat alguns exemples com són: les tramitacions massa llargues, l’endarreriment en la concessió de llicències, la manca d’ajuts a la innovació, el retard en les valoracions de discapacitat, o la paralització de les subvencions a empreses.

També ha criticat que quatre conselleries s’estiguin repartint actualment les competències i funcions en innovació, cosa que comporta que les polítiques en transformació digital –un dels quatre grans pilars temàtics a què es dedicaran els fons europeus– estan totalment disperses.

En aquest sentit, el menorquinista ha afirmat que l’Administració és l’eina més poderosa de la qual disposa el Govern i que, si no aconseguim que sigui eficient, «res del que diguem aquí, res del que acordi el Govern, es podrà dur a terme».

Sobre el Pacte de reactivació econòmica impulsat pel Govern el mes de juliol, Castells ha assegurat que és el gran testimoni que posa en evidència que el Govern «no té una direcció estratègica, ni disposa dels òrgans adequats per assolir una transformació de la nostra economia».

Castells ha fet èmfasi en què Armengol va dissenyar un Govern per a fer front a una situació que ha canviat radicalment i, per tant, ara és incapaç d'assumir els reptes que planteja la nova crisi.

Per a revertir aquesta situació, Castells ha etzibat a Armengol que, amb nou àrees, es podrien recollir totes les funcions sectorials del Govern: Presidència, Economia, Hisenda, Educació, Salut, Afers socials, Territori, Turisme i Interior.

El portaveu de Més per Menorca ha afegit que la racionalització que proposa passaria per la creació de dues oficines vinculades a Presidència i amb capacitat d’incidència sobre tot el Govern: la primera, hauria d’assumir la modernització de l’Administració; i la segona, la reconstrucció econòmica (seria responsable de la planificació estratègica de la reconstrucció i la gestió dels recursos europeus). «Una remodelació intel·ligent del Govern permetria fer front a aquests reptes sense augmentar la despesa en alts càrrecs i personal eventual», ha apuntat Castells.

Aquesta proposta va en línia dels acords d’investidura que Més per Menorca va signar amb la presidenta ja que es va incorporar el compromís del Govern de fer una Llei de finestreta única per agilitzar el funcionament de l’Administració. Un punt inclòs en una moció presentada per Més per Menorca que es va aprovar per unanimitat fa just dues setmanes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.