Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears prohibeixen l'ús de la barra dels bars i redueixen la cabuda a gimnasos i noces

El Govern prohibirà, a partir d'aquest dissabte, a Mallorca i Eivissa l'ús de la barra en els bars i restaurants, reduirà l'aforament a un 30% en centres esportius i el nombre d'assistents a noces a un màxim de 25 de persones en interior i 50 en exterior.

En roda de premsa, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i l'assessora tècnica del desconfinament, Margalida Frontera, han analitzat la situació epidemiològica i han anunciat noves mesures restrictives per a Mallorca i Eivissa per l'evolució de la pandèmia.

A més de les restriccions, Frontera ha avançat que es permetran les visites en les residències de majors per a contribuir al «benestar emocional dels usuaris més fràgils».

D'aquesta manera, en l'àmbit social i familiar es reduirà a un màxim de sis persones les trobades, excepte en el cas de persones convivents. La cabuda màxima de llocs de culte serà del 30% i, a més, Davantera ha detallat que no es permetrà cantar.

El Govern ha aconsellat que no es facin celebracions en els treballs, especialment si van acompanyades del consum d'aliments o begudes. En tot cas, si se celebren, quedaran sotmeses al límit màxim de sis persones.

A més de la prohibició de l'ús de la barra en restaurants, el nombre màxim de persones per taula serà de sis. Quant als centres comercials, l'aforament dels espais comuns es redueix al 50% i en els establiments comercials es prohibeix la venda d'alcohol a partir de les 22.00 hores.

Sobre l'activitat esportiva, les activitats grupals dirigides en aquests espais tancats no podran superar les 15 persones.

La consellera ha justificat aquestes mesures en què Mallorca i Eivissa són les illes amb la incidència acumulada en els últims 14 dies «més alta». «El que estam fent és eficient però hem d'aconseguir més efectivitat», ha assenyalat.

Així, a dia 20 d'octubre, l'illa més afectada és Eivissa, amb una IA4 de 168 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat del 7,24%; la segueix de prop Mallorca, amb una IA14 de 147 i una taxa de positivitat del 4,88%, mentre que Menorca i Formentera presenten millors indicadors, amb unes IA14 de 102 i 8 casos per 100.000 habitants i taxes de positivitat del 4,07% i 0,72%, respectivament.

Per a Gómez, amb l'arribada de l'hivern s'entra en l'escenari «més preocupant». La consellera ha confessat que és «molt dolorós» prendre mesures restrictives, «però les conseqüències de no fer-ho serien pitjors».

Per això, ha assegurat que el Govern «farà tot el que sigui a les seves mans per a minimitzar« l'impacte de la pandèmia, però «necessitam la responsabilitat de tots». «Si és necessari es prendran més», ha recalcat.

D'altra banda, la consellera ha explicat que, a part d'aquestes mesures noves, la Conselleria ha considerat «oportú» prorrogar una setmana més les restriccions a la ciutat d'Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.