Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern suprimeix el nom franquista del Poliesportiu 'Príncipes de España'

L'Assamblea Balear de l'Esport (ABE) ha aprovat el canvi de nom del poliesportiu Príncipes de España, que a partir d'ara passarà a denominar-se Centre de Tecnificació dels Illes Balears.

La proposta s'ha aprovat amb 28 vots a favor i 1 en contra, mentre que onze membres no s'han pronunciat. Fina Santiago, consellera d'Afers Socials i Esports i també presidenta de l'ABE, ha explicat que la modificació es realitza en compliment de la llei Memòria Històrica, que especifica que el concepte Prínceps d'Espanya no compleix amb els paràmetres constitucionals i democràtics.

Com va publicar dies enrere aquest diari, amb aquesta decisió es pretén deixar enrere el rang de poliesportiu per a posar en valor el seu paper com a centre de tecnificació. Però, a més, es pretén deslligar del passat franquista a la denominació de Prínceps d'Espanya, títol atorgat per Francisco Franco i que varen ostentar els actuals reis emèrits, Juan Carlos de Borbón i Sofia de Grecia.

Fina Santiago i Carles Gonyalons, director general d'Esports, han presidit la reunió en la qual han participat uns quaranta representants del món de l'esport i que s'ha realitzat de manera telemàtica.

Al marge del canvi de denominació del Príncipe de España, l'ABE també ha acordat la suspensió de la cerimònia de lliurament dels Premis Esports IB 2020 a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

Durant el conclave, Santiago també ha informat que la partida pressupostària que es dedica a clubs, federacions i esportistes augmentarà en 690.000 euros per a poder fer front a l'efecte de la COVID-19. A més, també es contemplen noves partides en els pressupostos perquè l'esport balear s'adapti a les noves mesures sanitàries que exigeix la pandèmia de coronavirus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.