Setmanari d'informació local - 138 anys

Vuit productes alimentaris de les Illes Balears, protegits per la UE

La Comissió Europea ha aprovat la inscripció de l’Oli d’Eivissa al registre d’indicacions geogràfiques protegides (IGP). Es tracta d’un oli d’oliva verge extra produït a l’illa d’Eivissa, de fruitat verd que en boca presenta una amargor i un picant d’intensitat baixa a mitjana.

Amb aquest reconeixement ja són vuit els productes alimentaris de les Illes Balears, protegits per la UE.

El darrer producte alimentari de les Illes en obtenir la certificació de qualitat va ser el Pebre Bord de Mallorca, que va quedar definitivament registrat com a Denominació d’Origen Protegida a començament d’octubre. Les Illes Balears ja compten amb 8 productes agroalimentaris amb protecció europea. Es tracta de les Denominacions d’Origen Protegides del Pebre bord, l’Oli de Mallorca, l’Oliva de Mallorca i el Formatge de Maó; i de les Indicacions Geogràfiques protegides de l’Ensaïmada de Mallorca, la Sobrassada de Mallorca, l’Ametlla de Mallorca i l’Oli d’Eivissa.

Tipus de segells de qualitat de la UE

Denominació d’Origen Protegida (DOP): reservada a productes les característiques dels quals es deuen exclusiva o fonamentalment al lloc de producció i als coneixements tècnics dels productors locals. El producte agrícola o alimentari s’ha de produir, transformar i elaborar en una zona geogràfica determinada i segons un mètode reconegut.

Indicació Geogràfica Protegida (IGP): productes agrícoles i alimentaris la reputació o característiques dels quals estan estretament vinculats a una zona geogràfica. Com a mínim una de les etapes de producció, transformació o elaboració ha de tenir lloc en aquesta zona.

Especialitat tradicional Garantida (ETG): distingeix productes que garanteixen el seu caràcter tradicional, ja sigui per la seva composició o pel mètode de producció. Les ETG no estan lligades a un lloc en concret, però s’han de produir conforme al plec de condicions presentat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.