Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma celebra un acte civil en memòria de les víctimes de la Covid-19 al Cementeri de Son Valentí

L'Ajuntament de Palma ha celebrat aquest diumenge matí un acte civil al Cementeri de Son Valentí en memòria de les víctimes de la Covid-19, que ha comptat amb la participació d'un grup de familiars de morts per la pandèmia.

Segons l'Ajuntament, «ha estat una cerimònia de respecte i homenatge a les víctimes amb la voluntat de transmetre a les famílies el sentiment de solidaritat, suport i alè de tota la societat».

A l'acte hi han assistit el batle de Palma, José Hila; el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i membres de tots els grups polítics que integren la Corporació Municipal.

També hi han estat presents el president del Parlament, Vicenç Thomàs; la Delegada del Govern a Balears, Aina Calvo; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

Durant la cerimònia, els familiars de les víctimes han encès la flama d'un peveter com a símbol del record de totes les persones que han mort a causa del virus. A continuació, han dipositat flors en la placa que, a partir d'ara, ret homenatge al Cementeri de Son Valentí a tots els difunts per la pandèmia.

Els versos de Miquel Martí i Pol en el poema 'Lletra a Dolors', en veu de Mariona Forteza i la música del violoncel de Rosa Cañellas, interpretant 'Hallelujah', de Leonard Cohen, i el 'Preludi de la Suite número 1 en sol major' de Johann Sebastian Bach han acompanyat l'acte.

També s'ha realitzat un agraïment públic per al personal sanitari i la resta de professionals han treballat per a atendre les necessitats de la societat durant la pandèmia. L'acte s'ha tancat amb un minut de silenci en senyal de respecte.

«Com a ciutat hem volgut fer un homenatge a totes les víctimes i els seus familiars en el cementeri municipal i deixar constància amb una placa on els familiars podran deixar flors i tenir un moment de record», ha explicat Hila.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.