Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi, PP i Vox demanen a Armengol que el confinament nocturn comenci a la mitjanit

El Pi ha demanat a Armengol aquest dilluns que el confinament nocturn comenci a les 24.00 i no a les 23.00 com ha estipulat el Govern seguint les directrius del Govern espanyol. La formació ha exigit a la presidenta que flexibilitzi aquesta mesura i «l’adapti a la realitat de les diferents illes». La portaveu del grup parlamentari, Lina Pons, ha deixat clar que «molts restauradors es veuran obligats a tancar les portes dels seus negocis, creiem que l’equip d’Armengol ha calculat erròniament les noves mesures».

Pons ha comentat que el primer que ha de fer Armengol és «arribar a consensos amb els restauradors perquè si no es flexibilitzen els horaris hauran de tancar per a sempre». «No acabam d’entendre que a Menorca i Formentera tenen xifres molt per sota d’Eivissa i Mallorca i hagin de tenir les mateixes mesures», ha remarcat. Pons ha afegit que Armengol «ha d'adaptar aquestes restriccions a la realitat de cada territori». La portaveu d’El Pi ha apuntat que Sánchez «no entén el que som, com tampoc el govern d’aquí, i sinó que ens expliquin per què han adoptat mesures uniformes per a tots».

Per la seva banda, el president del PP a les Balears, Biel Company, també ha demanat que s'ampliï a les Illes fins a la mitjanit el tancament de bars i restaurants, així com d'altres espais d'oci nocturn, com cinemes i teatres, per així fomentar l'activitat del sector i «establir un balanç entre sanitat i economia».

Company ha recordat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, va descartar la setmana passada el confinament nocturn i ha criticat que diumenge passat decidís sumar-se a aquesta iniciativa, ja que considera que «aquestes anades i vingudes confonen la societat i creen incertesa».

Des de l'extrema dreta, el partit Vox ha qualificat l'estat d'alarma decretat per Pedro Sánchez com una mesura «que va en la línia totalitària cada vegada més evident d'aquest Govern, un toc de queda absurd. És un intent d'ocultar el seu fracàs». Així ho ha dit aquest dilluns davant els mitjans Jorge Campos, qui ha demanat a la presidenta Armengol retardar l'hora d'inici del confinament nocturn. Campos ha insistit que «cal aplicar mesures que protegeixin la població i no que ens arruïnin com es fa des del Govern d'Espanya i el de les Balears»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.