Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem proposen la creació d’una Comissió Política que abordi l’explotació sexual de menors

44261

PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem han proposat aquest dilluns, al Consell Rector de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, la creació d’una Comissió Política que abordi l’explotació sexual de menors. Tal i com recull l’acord presentat per les tres forces d’esquerres, «s’obri un espai debat i d’informació política amb l’objectiu d’analitzar i investigar les decisions polítiques preses en relació a la detecció i la intervenció davant la problemàtica de l’explotació sexual infantil a Mallorca». La comissió estarà participada per tots els grups del Consell, els quals elaboraran el pla de feina decidint qui ha de comparèixer i quan, i elaborant un dictamen que es debatrà i aprovarà al Consell Rector de l’IMAS.

Per a la portaveu adjunta del Grup Socialista, Silvana González, aquesta comissió «servirà perquè tots els grups polítics siguem part activa en la recerca de solucions efectives, amb les conclusions de la Comissió d’Experts com a full de ruta i treballant de forma conjunta contra l’explotació sexual de menors, aprofitant l’oportunitat per ser pioners des d’una Comissió Política que posa en valor el paper del Consell Rector com a òrgan de control polític de l’IMAS».

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Guillem Balboa, ha destacat que l’objectiu d’aquesta Comissió Política és «donar les explicacions polítiques que siguin necessàries», «aportar un enfocament constructiu a una qüestió que ve d’enrere i evitar la crispació o l’exposició pública de les persones víctimes».

Per la seva part, Magdalena Gelabert, portaveu d'Unides Podem al Consell de Mallorca, ha explicat que «era necessari posar en marxa aquesta comissió política. Des de Unides Podem creiem que si hi va haver negligències o responsabilitats polítiques s’hauran de rendir comptes, com hem demanat aquests mesos, ja que s’ha d’investigar fins el final si es va fer tot el que estava a l’abast durant les darreres legislatures per poder fer front a aquesta situació. Esperam que aquesta comissió serveixi per demostrar també qui està disposat a col·laborar per aportar millores». «En aquesta línia m'agradaria que l'oposició col·laborés de manera activa i deixi la crispació de banda, no hem d'oblidar que el PP va estar molts d'anys al capdavant de la gestió dels menors de l'IMAS i que quan nosaltres vam entrar ens vam trobar un sistema totalment desmantellat que vam haver de construir des de zero. Per la nostra part ens comprometem a donar totes les explicacions que se'ns demanin sobre la nostra gestió», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.