Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort va denunciar un presumpte delicte de falta de custòdia de document públic per la desaparició de l'acta del Hat Bar

La primera tinent de batle i regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa, després de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma, amb el cap de la Policia Local de Palma, José Luis Carque, per donar raó sobre les informacions dels darrers dies en relació amb una acta aixecada a un bar per part de la Policia Local de Palma.

Adrover ha explicat els fets de manera cronològica i ha negat que en cap cas la Instrucció de Servei publicada pel cap de la Policia tengués la intenció d'amagar l'existència d'una acta.

Segons ha dit, la instrucció recorda una altra de 2016 i es va publicar a la Intranet de Policia per «l'aparició externa» el dia 6 d'octubre de fotografies de les noves bicicletes elèctriques, realitzades a l'interior de les instal·lacions del Quarter de Sant Ferran, «posant així en perill la mateixa seguretat de la Policia».

Adrover ha dit que fou el dimecres 21 d'octubre, quan va tenir coneixement de l'existència d'una acta relacionada amb el Hat Bar i que, a partir d'aquest moment, va demanar informació al cap de Policia, qui tampoc en sabia res. «Aquesta és la prova més gran que el sistema de treball de la Policia funciona, perquè ningú no va considerar necessari ni important avisar a la regidora de l'existència d'aquesta acta en concret», ha dit.

La regidora ha detallat que a partir d'aquí varen verificar que la tramitació de l'acta estava «en curs amb normalitat» però que el divendres 23, al matí, es va posar en coneixement de Prefectura i Regidoria que l'original en paper de l'acta no era al seu lloc. «Hem de deixar molt clar que aquest fet en cap moment ha perjudicat la normal tramitació de l'acta», ha remarcat Adrover.

D'aquesta manera, ha explicat que varen optar per interposar una denúncia davant la Policia espanyola, per si existís un presumpte delicte de falta de custòdia de document públic. Així, tal com ha assenyalat, quan s'estava finalitzant la interposició de la denúncia, es va comunicar que l'acta havia aparegut. «Amb tot i això, es manté la denúncia per tal de garantir la màxima transparència i poder investigar amb totes les garanties el que hagi pogut succeir», ha dit.

Segons ha recalcat Adrover, «no s'ha denunciat cap policia i no s'ha denunciat cap altre funcionari». «Es posa en coneixement de la Policia Nacional un fet molt concret: que en qualque moment, aquesta acta no ha estat localitzable. No haver-ho fet seria una negligència per la nostra part», ha asseverat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.