Setmanari d'informació local - 138 anys

Llucmajor retrà homenatge al darrer equip de govern republicà

Els 11 regidors que conformen l'oposició a l'equip de govern de l'Ajuntament de Llucmajor han votat a favor de la moció presentada per MÉS per Llucmajor amb la qual cosa s'aconsegueix que el municipi faci justícia amb el darrer equip de govern republicà, els integrants del qual foren assassinats o represaliats el 1936.

Amb l'aprovació de la moció, l'aleshores batle de Llucmajor, Bartomeu Sastre Garau, i els regidors Miquel Monserrat Parets, Julià Lladó Albertí, Joan Pau Mut Puigserver i
Joan Miquel Amengual seran reconeguts i tendran un espai a Llucmajor amb una placa en el seu record i també de tots els llucmajorers que varen donar la vida o sofrir represàlies per la llibertat i la democràcia.

Així mateix, l'Ajuntament de Llucmajor editarà una publicació senzilla que inclourà textos explicatius, biografia, fotografies i altre material que es consideri rellevant.

«Des de MÉS per Llucmajor celebram poder fer aquest homenatge que consideram de justícia amb un equip de govern legítim, amb persones que varen patir el drama de la Guerra Civil, l’expulsió del consistori i els càrrecs de responsabilitat dels que varen ser elegits per defensar la democràcia, així com el silenci, el menyspreu, l’oblit i les terribles dificultats que van patir els seus parents després. És necessari recordar que sobre cap d’ells va existir cap delicte i que el motiu de la seva persecució va ser únicament la seva afiliació política», han explicat.

A més, han remarcat que «tot i la satisfacció d'haver aconseguit tirar endavant la moció amb el suport de la resta de partits que conformam l'oposició (PSIB, UP, PI i LLLL), hem de lamentar que els partits de l'equip de govern s'hagin alineat amb l'extrema dreta d'exintegrants de Vox, per votar en contra de dur a terme aquest reconeixement. Fan palès el que denunciàrem fa poc: que l'extrema dreta ha entrat a l'Ajuntament de Llucmajor i veim que té molta influència en el si de l'equip de govern. Ens sorprèn i entristeix que alguns dels regidors i regidores que votaren en contra, no tenguessen ni la delicadesa de refugiar-se en l'abstenció. Ara passaran a la història amb un vot en contra de la democràcia i la justícia envers un equip de govern legítim».

Els sobiranistes esperen que, tot i el seu vot en contra, l'equip de govern i especialment el batle de Llucmajor, Eric Jareño, respectin aquesta petició de la majoria de representants del poble i duguin a terme com més aviat millor aquesta la iniciativa proposada en la moció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.