Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama que la delegada del Govern espanyol doni explicacions pels pressupostos que «castiguen, maltracten i discriminen» les Balears

MÉS per Mallorca ha registrat aquest divendres al Parlament una petició sol·licitant la compareixença de la Delegada del Govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo. La intenció és que expliqui el contingut dels PGE i les escasses inversions programades per part de l'Estat a l'arxipèlag. Segons el portaveu parlamentari, Miquel Ensenyat, «el Govern espanyol no pot seguir girant l'esquena. Ha de donar explicacions del seu maltractament i respondre davant la cambra que representa als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears».

De fet, segons Ensenyat, «l'executiu de Pedro Sánchez no pot amargar-se després de presentar uns pressuposts que castiguen, maltracten i discriminen les Balears». El portaveu ecosobiranista considera «imprescindible» la compareixença de Calvo «no només perquè pugui explicar-se, sinó, el més important, que escolti els grups dels grups de Parlament, entengui les reivindicacions i que faci d'altaveu a Madrid», ha dit. Segons Ensenyat, les explicacions oferides per ara «són una presa de pèl i un intent malintencionat de disfressar uns pressuposts que són del tots insuficients».

La petició de compareixença ha estat signada també per la diputada Joana Aina Campomar, portaveu de la formació a la Comissió d’Hisenda i Pressupost. Segons Campomar, «intentar maquillar els pressuposts amb les aportacions dels convenis sectorials o els Fons Europeus, no ens distraurà per seguir actuant amb absoluta fermesa en defensa dels interessos amb l'objectiu que els comptes estatals recullin totes les partides necessàries per donar respostes a les necessitats».

De manera paral·lela a la compareixença de la Delegada del Govern espanyol, MÉS per Mallorca traslladarà dilluns al Consell de Govern la proposta de convocar la comissió mixta Estat-Govern (a l'empara dels art. 125 i 126 de l'Estatut i art. 3 del DL del REIB). La proposta llençada aquest dijous pel coordinador Antoni Noguera serà plantejada de manera formal pels consellers ecosobiranistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.