Setmanari d'informació local - 138 anys

Santanyí subvencionarà les activitats extraescolars de les famílies vulnerables

Santanyí subvencionarà les activitats extraescolars de les famílies vulnerables. | Ajuntament de Santanyí

La crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha provocat que moltes de famílies no puguin completar la formació dels seus fills. I per això, des de la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Santanyí es posarà en marxa una línia d'ajudes per a famílies perquè els menors puguin dur a terme activitats socials, culturals i esportives. La quantitat prevista per dedicar a aquesta subvenció és d'uns 100.000 euros, que s'ajustarà en funció de la demanada.

Tal com ha explicat el regidor de Serveis Socials, Antoni Matas, «la voluntat de l'Ajuntament de Santanyí és que no quedi cap infant al municipi sense activitat extraescolar per dificultat econòmica, sigui quina sigui. Hem de cobrir tant als infants que practiquen un esport, com la formació musical o un reforç escolar; si està en la nostra mà, hem de fer tot el possible per arribar a les famílies que més ho necessitin». Per demanar aquestes ajudes, les famílies s'hauran d'adreçar al departament de Servei Socials per a la seva tramitació.

Aquesta nova iniciativa se suma a les que ja s'han posat en marxa des de l'Ajuntament de Santanyí. El Consistori ja ha gastat gairebé un milió i mig d'euros des de l'inici de la crisi provocada per la pandèmia; s'ha suspès la taxa d'ocupació de via pública, s'ha posat en marxa una línia de subvencions per comerços, negocis i autònoms per a l'adquisició de material sanitari, i s'ha augmentat la despesa de Serveis Socials per a disposar de més personals i més recursos. A més, dilluns el ple va aprovar una baixada d'un 2% de l'Impost de Béns Immobles i es va aprovar una partida de més d'un milió d'euros per ajudes a autònoms, petites i mitjanes empreses, hotels, lloguers turístics, etc.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha insistit en el fet que «la voluntat d'aquest ajuntament és arribar al màxim de persones del nostre municipi amb una distribució de despesa que ens permeti pal·liar la situació fins on sigui possible. Ens està tocant viure una etapa molt complicada, però la nostra responsabilitat és atendre a tothom, en especial aquells que més dificultats estan passant».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.