Setmanari d'informació local - 138 anys

Aldarulls a Eivissa i la resta de l'Estat en contra de les mesures per frenar la pandèmia

Tres contenidors i un caixer automàtic han estat cremats a Eivissa. | Ajuntament d'Eivissa

Un manifestant ha estat detingut a Eivissa com a presumpte autor d'un delicte de desobediència greu, amenaces i per animar a altres persones a actuar contra efectius policials, en una concentració de protesta no autoritzada celebrada aquest dissabte en repulsa de les mesures decretades per la Covid-19, en la qual han hagut d'intervenir la Policia Local d'Eivissa, al costat de la Policia espanyola.

Segons ha informat l'Ajuntament, en el passeig Vara de Rei d'Eivissa, prop d'un centenar de persones s'han concentrat sense màscara o sense guardar les distàncies. En sol·licitar els agents l'autorització de la concentració, alguns manifestants han començat a insultar als policies provocant que la resta també comencés a increpar als agents. El detingut no va voler identificar-se i a més no portava màscara ni guardava les distàncies.

La Policia també ha aixecat 18 actes contra altres persones que no portaven màscara; quatre per desobediència i altres sis per incomplir el 'toc de queda'. Així mateix, durant el dissabte a la nit s'han interposat altres dues denúncies per sorolls en un habitatge.

A més, la Policia Local d'Eivissa, al costat dels Bombers, han intervingut en diversos incendis presumptament provocats que han conclòs amb tres contenidors d'escombraries i un caixer cremats. La Policia espanyola s'ha fet càrrec de la investigació.

D'altra banda, arreu de l'Estat espanyol s'han produït disturbis en contra de les restriccions imposades per les autoritats. En moltes ciutats hi ha hagut detinguts, ferits i saquejos d'establiments. Aquest diumenge el Govern espanyol ha condemnat els fets i han acusat l'extrema dreta d'estar al darrere d'aquests incidents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.