Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença la instal·lació de contenidors de matèria orgànica a quatre barriades de Palma

El batle de Palma José Hila, i el president d'Emaya, Ramon Perpinyà, han assistit aquest dimarts al matí a la col·locació del primer contenidor marró de recollida de matèria orgànica en el barri de Santa Catalina.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, aquest és el primer dels 10 contenidors marrons que s'instal·laran en aquest barri. Fins a l'11 de novembre es col·locaran també 16 contenidors a Son Armadans, vuit en el barri de Son Dureta i cinc a la Teulera. D'aquesta manera, s'implanta la recollida de matèria orgànica en quatre barris més, amb un total de 39 contenidors nous.

A més, s'amplia la recollida selectiva d'aquesta fracció que ja existeix en diversos punts de la capital balear, posant 21 contenidors nous repartits a Son Flor, Els Ametllers-Són Pacs, es Fortí, Son Cotoner, Camp d'en Serralta i Son Rapinya. En aquests barris, juntament amb Son Dameto i Son Espanyolet, ja s'havien instal·lat 68 contenidors entre 2018 i 2019, i ara hi haurà 89.

Al costat dels barris de nova implantació, a Palma hi haurà a partir de la setmana pròxima un total de 128 contenidors per a la recollida selectiva de matèria orgànica en 12 barris de la ciutat. Aquests contenidors estan tancats i s'obren amb la targeta ciutadana amb l'objectiu de garantir la qualitat de la matèria orgànica dipositada.

La targeta també permet recollir dades dels usuaris del sistema per a poder aplicar, previsiblement a partir de 2022, una tarifa justa que té en compte la producció i selecció de residus de cadascun. D'acord amb Cort, fins ara, aquest objectiu de qualitat s'ha aconseguit molt per sobre de les expectatives (per sobre del 99%) i l'any 2019 es van recollir un total de 4.000 tones de matèria orgànica, un 23% més que l'any anterior.

Des del consistori han recordat que la matèria orgànica suposa el 40% dels residus domèstics, per la qual cosa la seva recollida selectiva és fonamental per a incrementar el reciclatge i aconseguir la meta del 50% que marca la legislació actual sobre residus.

A més d'aquests barris que disposen d'aquests contenidors, també es recull la matèria orgànica diàriament en la zona del centre històric, que compta amb el sistema de recollida selectiva mòbil, així com a Son Sardina.

Accés a la recollida de matèria orgànica i sensibilització

Segons l'Ajuntament, d'aquesta manera més de 100.000 habitants ja tindran accés a la recollida de matèria orgànica. «Més del 22% de la població de Palma ja pot separar la matèria orgànica, dipositar-la en aquests contenidors, contribuint al reciclatge, la lluita contra el canvi climàtic i ajudant a fer una ciutat més sostenible», ha assenyalat el batle.

D'altra banda, aquest passat mes d'octubre va començar la campanya d'informació i conscienciació a càrrec de l'equip d'educació ambiental d'Emaya en els barris on existeix o s'implanta la recollida de matèria orgànica. Es distribueix material informatiu, així com galledes i bosses per a facilitar la separació d'aquests residus.

Emaya tendrà punts informatius en aquests barris i realitzarà xerrades en les associacions de veïns i altres entitats. D'acord amb Cort, la campanya té molt bon acolliment entre els veïns i ja són centenars els que han acudit a les taules informatives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.