Setmanari d'informació local - 138 anys

Biden supera Trump a Pennsilvània i se situa a les portes de la victòria

Els Estats Units entren a la recta final del recompte de les eleccions presidencials enmig d’una tensió exponencial. Donald Trump ha amenaçat de portar el recompte als tribunals, mentre que Joe Biden voreja la victòria.

A hores d'ara l'elecció es juga a Pennsilvània, on Joe Biden ha tret avantatge a Trump per 9.746 sufragis, amb el 95% escrutat. Els 20 electors que atorga aquest Estat aconsegueixen al candidat demòcrata per a superar per tres els 270 que necessita per a guanyar la presidència. El compte segueix oberta en altres tres Estats clau. A Geòrgia, Biden s'ha posat al capdavant amb una diferència de 1.579 vots, però els electors que obtendria al final del dia el deixen a un del triomf definitiu.

La diferència a Geòrgia és tan estreta (0,5 punts) que les autoritats estan obligades per llei a recontar els vots. A Arizona i Nevada, on Biden va per davant, el compte avança amb més lentitud. El demòcrata ha anunciat aquest divendres que donarà un missatge a la nació en horari prime time. A aquesta hora està a un pas de la Casa Blanca, després d'emportar-se els electors de Wisconsin i de Míchigan, dos triomfs ajustats que li col·loquen amb 253 electors, per 214 de Donald Trump.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.