Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern assumirà 28 noves places en residències i 71 en centres de dia

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha anunciat aquest dimecres que l'any vinent assumirà 28 noves places en residències i 71 en centres de dia a través de la concertació i convenis amb entitats privades i públiques.

Així ho contempla la previsió dels Pressupostos autonòmics del pròxim any, que recull un augment de la dotació pressupostària d'un milió d'euros fins a arribar als 19,6 milions d'euros.

Segons la consellera del ram, Fina Santiago, els Pressupostos elaborats pel Govern estan «pensats per a protegir l'estat del benestar i, dins d'aquesta protecció, està la de les persones més vulnerables».

«Durant aquesta pandèmia ha quedat molt clar que un dels col·lectius més vulnerables són les persones majors i, per això, des d'Assumptes Socials els Pressupostos estan molt enfocats a l'Atenció a la Dependència, i dins d'Atenció a la Dependència, cap al creixement de places residencials i el creixement de places de centres de dia».

15 places a Mallorca i 13 a Menorca

D'aquest futur increment de les places residencials, 15 estaran a Mallorca i 13 a Menorca. D'aquesta manera, la xarxa pública d'atenció a la dependència comptarà amb 2.039 places a Mallorca, 269 a Menorca i 310 a Eivissa.

En el cas de les noves places de centre de dia, 67 estan pressupostades a Mallorca i quatre a Menorca. El total la xarxa comptarà amb 793 places a Mallorca, 148 a Menorca, 60 a Eivissa i 30 a Formentera.

De cara a l'any que ve, el pressupost per a gestionar aquestes places serà de 19,6 milions d'euros. En aquests casos, la Conselleria ha remarcat que aquesta partida pressupostària és exclusivament per a finançar els convenis i els concerts de les places i no inclou les que ja tenen transferida el finançament als Consells.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.