Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB critica les inversions estatals en ports i aeroports i reclama destinar-les a la «transició ecosocial»

El grup ecologista GOB ha criticat aquest dimecres les inversions estatals a ports i aeroports de les Illes i ha reclamat destinar aquests fons a «reforçar els àmbits econòmics essencials per a la transició ecosocial».

Així, el GOB qüestiona que es pretengui «reforçar una vegada més l'explotació turística de les Illes en lloc de serveis públics, un nou model productiu amb equilibri ecològic i justícia social i aprofundiment democràtic de la presa de decisions».

Per al GOB, aquestes inversions estan «totalment al marge de la realitat i els reptes de futur d'un territori insular que planteja la necessitat imminent d'un canvi de model econòmic».

En aquest sentit, l'entitat ha subratllat que en transport i mobilitat «tant les Illes com l'Estat requereixen d'una revisió radical de plantejaments». De fet, aquesta setmana el GOB s'ha sumat a les aportacions d'altres grups ecologistes a la Llei de Mobilitat estatal, sol·licitant paralitzar projectes d'ampliació de ports, aeroports i autovies i no rescatar empreses contaminants del sector del transport, entre altres peticions.

«Consideram imprescindible que l'Estat deixi de costat inversions en infraestructures que contribueixen a agreujar la crisi energètica i climàtica, i més en unes illes que han de fer front a una vulnerabilitat absoluta derivada de la dependència excessiva del sector turístic», han defensat des del GOB.

Així, veuen «urgent» transitar cap a inversions enfocades a la promoció del transport públic per a disminuir la pressió del parc de vehicles i «recuperar, entre altres polítiques de transport, la xarxa ferroviària que fa dècades que està entre les principals demandes per a implementar millores en transport públic a les Illes».

Sobre això últim han afegit que s'ha reactivat la Plataforma pel Tren de Llevant, els membres del qual s'han reunit aquest dimecres amb alcaldes de la zona per a abordar aquesta reivindicació «compromesa políticament i oblidada pels actuals membres del Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.