Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS fa un cordó sanitari a l’extrema dreta al Consell i evita «fer-li d'altaveu»

MÉS, Podem i PSIB en el Consell de Mallorca han rebutjat aquest dijous debatre dues mocions presentades per Vox en contra de la memòria democràtica i el dret a l'avortament.

El conseller electe Joan Llodrà, que s'estrenava intervenint al ple, ha utilitzat la paraula uns segons per dir que «la propaganda» de l'extrema dreta «no mereix gaire discussió perquè qui debat betzolades pot ser qualificat de betzol». Per la seva banda, la consellera Liniu Siquier ha dit que «mentre continuïn manipulant i trepitjant, no entrarem a debatre».

Aquestes respostes formen part d'una estratègia coordinada pels tres grups de l'esquerra del Consell de Mallorca. Així i tot, cal recordar que MÉS ja va proposar respondre d'aquesta manera a l'extrema dreta al Parlament per« evitar entrar al seu joc i servir-los d'altaveu».

La resta de grups de la dreta també s'han sumat al buit a Vox en les dues mocions. La única excepció ha estat el PP al debat sobre l'avortament, que sí que ha entrat a replicar, tot i que no ha fet en parlar de memòria democràtica. El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Guillem Balboa, ha explicat que «es tracta de combatre l'extrema dreta de la millor manera possible en cada cas. Per fer front a aquestes dues mocions tan ideològiques, hem consensuat amb els socis que era millor no donar-los corda ni espai per esplaiar-se».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.