Setmanari d'informació local - 138 anys

La nina mallorquina que va ser traslladada a Barcelona, molt greu per Covid-19, s'ha curat després d'un mes i mig a l'hospital Vall d'Hebron

Pilar, la nina mallorquina que va haver de ser traslladada a Barcelona en estat molt greu a causa de la Covid-19, s'ha curat després d'estar un mes i mig a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Pilar té 12 anys i s'ha curat de la Covid després d'estar un mes i mig a l'hospital, inclosos 17 dies a l'UCI. La varen ingressar a l'hospital Son Espases de Palma, però la varen haver de traslladar, en estat crític, a l'hospital Vall d'Hebron. És un cas excepcional, perquè la majoria de nins passen la Covid de manera lleu.

Ara ja torna a ser a casa, a Mallorca, on s'acaba de recuperar i ha de fer rehabilitació. El que li fa més il·lusió, diu, és «anar a l'Institut i veure les meves amigues i els professors nous».

Síndrome molt infreqüent

La Covid li va provocar una complicació molt greu al cor causada per una síndrome inflamatòria. Se'n diu SIM-Ped, síndrome inflamatòria multisistèmica pediàtrica, una malaltia molt infreqüent que pot provocar la fallada de diversos òrgans i, de manera més greu, del cor.

Un equip del Vall d'Hebron va haver d'anar a cercar na Pilar a Mallorca, estabilitzar-la i dur-la a l'UCI pediàtrica. Per mantenir-la amb vida, es va utilitzar una màquina, l'ECMO, que fa la funció del cor fora del cos, de manera que l'òrgan pot descansar mentre el tractament li fa efecte. El Vall d'Hebron va dur la màquina fins a l'illa, la varen connectar a na Pilar i varen dur la nina a Barcelona amb l'avió medicalitzat.

La síndrome inflamatòria es veu sobretot en pacients d'entre 10 i 14 anys. Des que va començar la pandèmia, al Vall d'Hebron només n'han registrat quatre casos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.