Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol demana un referèndum d'autodeterminació... per al Sàhara

El Consell de Govern de les Illes Balears ha expressat aquest dilluns la seva preocupació davant els fets desencadenats arran de l’actuació de l’exèrcit marroquí a la denominada bretxa de Guerguerat, a la frontera amb Mauritània, des del passat 6 de novembre.

La presidenta del Govern ha compartit el comunicat des del seu compte de Twitter on ha dit que «sempre» ha estat «sensible» al conflicte del Sàhara Occidental i «aquests darrers dies encara més». «Els sahrauís duen 45 anys patint la injustícia i quasi 3 dècades (des del 1991) confiant en la legalitat internacional. El seu resultat és descoratjador i ara s'agreuja amb la interrupció de l'alto el foc», ha explicat. A més, ha remarcat que «és necessari», i així ho han demanat des del Govern, que la MINURSO «avanci en el compromís adquirit per l'Assemblea de Nacions Unides l'any 1991 perquè el poble sahrauí celebri un referèndum».

Les Illes Balears, gràcies a la tasca de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, coneixen i són sensibles i solidàries amb la dramàtica situació que es viu al Sàhara Occidental des de fa quaranta-cinc anys. Per això mantenen el seu compromís històric amb la reivindicació d’arribar a una solució justa i pacífica avalada per la Comunitat Internacional.

Conscients de la importància de mantenir l’estabilitat en el territori en un moment tan complex com l’actual, el Govern ha demanat «solucionar aquesta nova crisi per la via de la pau». «És per això que apel·lam a la responsabilitat i instam que es reprengui el procés negociador a través de les Nacions Unides per arribar de forma pacífica a una solució política justa i mútuament acceptable», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.