Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Palma posarà el nom d'Aina Moll a un carrer de la ciutat

En la presentació del volum 'Aina Moll i Marquès: filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana', que forma part de la col·lecció de l'Ajuntament Biografies de mallorquins, el batle de Palma, José Hila ha anunciat que «des de l'Ajuntament, seguirem recordant la figura d'Aina Moll posant el seu nom a un carrer de Palma. Creim que és el millor homenatge que, com a ciutat, podem fer a la seva memòria».

DE la seva banda, el responsable de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, Llorenç Carrió ha explicat que «esperam que aquesta biografia contribueixi a fer conèixer encara més la figura i obra d'Aina Moll i Marquès».

El Batle de Palma, Jose Hila, el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyat d'alguns membres del consistori, amics i familiars d'Aina Moll i Marquès han assistit a la presentació del volum 'Aina Moll i Marquès: Filòloga pionera i activista compromesa amb la normalització de la llengua catalana'.

La biografia de la intel·lectual, va des de la seva infantesa, passant per la seva època universitària a Barcelona fins a la seva ingent tasca com a docent –va exercir de professora a diferents instituts–, lingüista –va seguir les passes del seu pare, el filòleg Francesc de Borja Moll, i hi va col·laborar en l'elaboració dels dos darrers volums del Diccionari Català-Valencià-Balear– i com a promotora de la llengua.

Entre altres premis, la feina d'Aina Moll ha estat reconeguda amb la Medalla d'Or de la Ciutat de Palma, la del Consell de Mallorca, el Premi Ramon Llull del Govern Balear, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i dona nom a un centre educatiu de la ciutat i a un premi 31 de Desembre de l'Obra Cultural Balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.