Setmanari d'informació local - 138 anys

Els clients hauran d'identificar-se per a consumir a l'interior de bars i restaurants de les Balears

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit aquest dijous amb els representants del sector de la restauració de sindicats (CCOO, UGT) i patronals (CAEB, PIMEM) per a fixar un marc d’actuació en l’àmbit de la seguretat de manera conjunta. A la reunió també hi ha participat la directora general de Turisme, Rosana Morillo.

En aquest sentit, el conseller ha remarcat la importància de instal·lar mesuradors de partícules de CO2, accessibles a tota la clientela, i que mostraran en tot moment l’estat de puresa de l’aire. Aquesta mesura anirà acompanyada de sistemes de ventilació natural sempre que sigui possible. Tot i així, la recomanació principal és consumir als exteriors dels establiments per a poder tenir la màxima seguretat sanitària.

Si així i tot encara no fos suficient per a garantir un control de les partícules de CO2, el Govern treballa amb el sector per a la instal·lació de sistemes de purificació. En aquest sentit, el conseller s’ha compromès a aprovar una convocatòria d’ajuts per cofinançar el cost de l’adquisició i instal·lació d’aquests sistemes de purificació, i ha precisat que durant la setmana que ve s’acabaran de tancar el detalls de la convocatòria, fixats juntament amb el sector. Es preveu poder arribar entorn als 5.500 beneficiaris.

Un altre dels aspectes acordats durant la reunió és la implantació d’un segell de qualitat que contribueixi a fer més visible la informació sobre els mecanismes de seguretat que cada negoci hagi implantat.

Identificació de clients

Durant la reunió, empresaris, sindicats i Govern han acordat també obrir un registre d’identificació personal, en el cas que els clients consumeixin a l’interior dels locals. Aquesta mesura, segons ha explicat Negueruela, contribuirà a obtenir més ràpidament informació en el cas que s’hagi d’efectuar un rastreig per possibles contagis. Aquest registre, gestionat per les autoritats sanitàries, «només tendrà una finalitat preventiva de control sanitari», han remarcat. Cada establiment el mantendrà durant un període no superior a 30 dies. En cas de detectar-se un contagi, el registre «facilitarà el rastreig de forma ràpida i àgil», han destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.