Setmanari d'informació local - 138 anys

Un guàrdia de seguretat de l'oficina de Correus de Palma increpa un client: «tienes que hablarme en castellano»

Els fets varen ocórrer el dijous 12 de novembre al matí, quan A.N.V. va anar a l'oficina de l'empresa Correos situada al carrer Constitució de Palma per enviar una carta i va ser increpat per un guàrdia de seguretat de l'empresa Trablisa que presta els seus serveis en aquella oficina.

A.N.V explica que «el vigilant de seguretat que hi ha a la porta, me va demanar què volia fer, li vaig contestar que enviar una carta. Amb això ja va fer befa dient-me que no pronunciava la 'r' del final de la paraula. Me va donar el meu torn i quan li vaig contestar amb un 'gràcies' ja me va increpar diguent que a ell li havia de parlar en castellà».

Aleshores, A.N.V va intentar exercir els seus drets lingüístics: «M'hi vaig negar en rotund argumentant que és el meu dret expressar-me en la llengua pròpia d'aquesta Comunitat. Ell seguia insistint en que a Espanya s'ha de parlar en espanyol a tothom».

La víctima d'aquesta discriminació explica que «afortunadament vàries persones que feien coa me varen donar suport i tot d'una varen inferir al guàrdia diguent-li que no tenia raó i que me deixàs tranquil. Al final vaig enviar la meva carta quan me va tocar el torn amb la treballadora de Correos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.