Setmanari d'informació local - 138 anys

Lucia Pietrelli guanya el premi Lletra d'Or amb la novel·la 'Lítica'

Lucia Pietrelli ha guanyat el premi Lletra d'Or 2020 amb la novel·la 'Lítica'. | Editorial Males Herbes

L'escriptora Lucia Pietrelli ha guanyat el premi Lletra d'Or 2020 amb la novel·la 'Lítica', que explora la relació entre dues germanes, ha informat aquest divendres l'editorial Males Herbes, que va publicar la novel·la el 2019.

El Lletra d'Or és un premi que es concedeix anualment des de 1956 al millor llibre publicat en llengua catalana durant l'any anterior, segons el criteri d'un jurat, que enguany estava integrat pels escriptors Llucia Ramis, Míriam Cano, Jordi Nopca, Núria Cadenes, Andreu Gomila, Salvador Macip, Sebastià Alzamora, l'actriu Sílvia Bel i el dramaturg Pau Miró.

El jurat ha ressaltat que es tracta d'una novel·la «breu i poderosa» que explora la personalitat d'una jove que admira a la seva germana major en una història que explica «un amor fraternal i paral·lelament el descobriment de la vida i l'entrada en l'edat adulta».

Pietrelli, nascuda a Itàlia l'any 1984 i que fa una dècada resideix a Mallorca, és una de les poetes més importants de la seva generació, i ha publicat sis poemaris i tres novel·les més abans de 'Lítica'. El guardó és una lletra 'phi', símbol de l'equilibri, dissenyada pel joier Manel Capdevila, nét de l'impulsor inicial del premi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.