Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca i Unides Podem demanen al Consell la retirada de distincions a Juan Carlos I

MÉS per Mallorca i Unides Podem han demanat aquest dilluns al Consell de Mallorca la retirada de distincions, medalles, plaques i escultures representatives de Juan Carlos I. Les formacions consideren la fugida del Borbón una «actitud indigna d’un excap d’Estat, incapaç d’explicar d’on procedeix la seva fortuna milionària acumulada i dipositada a paradisos fiscals». Aquest dilluns han registrat una moció al Consell de Mallorca que serà debatuda en la propera sessió plenària de la institució.

El portaveu del grup de MÉS al Consell, Guillem Balboa, ha defensat que la institució monàrquica «ja representava l’antic règim i la imposició d’un marc nacional que limita l’aspiració al dret a decidir, però a això hi hem d’afegir un agreujant que és l’ombra de la corrupció». Tanmateix, Balboa ha assegurat que «hem fet un esforç per presentar una moció deixant la ideologia al marge i sancionant només els indicis de corrupció; tots els partits l’haurien de poder assumir».

La portaveu d'Unides Podem, Magdalena Gelabert, ha indicat que «qualsevol ciutadà o ciutadana que cometi un delicte ha de respondre davant la Justícia. La pretensió d’impunitat per part de Juan Carlos de Borbón, amb la seva fugida i la manca d’explicacions, denota el poc respecte que la monarquia té per Espanya, que ja està cansada de corrupció. Així com Palma va ser valenta i va retirar el nom de la 'Rambla dels Ducs de Palma', el Consell ha de retirar les distincions al rei emèrit».

La moció presentada per MÉS per Mallorca i Unides Podem demana concretament la retirada, tan aviat com sigui tècnicament possible, del bust de Juan Carlos I de la sala de recepcions del Consell de Mallorca. A més, insta el Govern de les Illes Balears a retirar la Medalla d’Or concedida al rei emèrit, així com la retirada de la placa commemorativa de la visita de Juan Carlos al Parlament. Per altra banda, insta la resta d’administracions públiques, i en especial els ajuntaments, a retirar els quadres, escuts i altres honors i distincions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.