Setmanari d'informació local - 138 anys

Sa Pobla demana extremar la precaució davant l'augment de casos per Covid-19

L'Ajuntament de sa Pobla ha demanat aquest dimecres a la ciutadania que extremi les precaucions, després d'aconseguir el municipi una incidència acumulada per sobre dels 500 casos per cada 100.000 habitants.

El consistori ha reaccionat davant la «delicada situació» per l'augment de contagis en les dues últimes setmanes, anunciant que intensificarà les campanyes per a promoure la responsabilitat social de complir amb les indicacions sanitàries.

A més, l'Ajuntament ha decidit enviar cartes dirigides al sector de la construcció i comercial en aquest sentit. Igualment, l'Ajuntament ha insistit que no han deixat de desinfectar la via pública i ha intensificat el servei de neteja d'edificis municipals.

Des del consistori han explicat que la regidor de Sanitat, Catalina Munar, ha mantengut converses amb la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en relació a la situació de sa Pobla. La regidora ha incidit en la importància de continuar comunicant les indicacions sanitàries a través d'un material gràfic unificat. Per part seva, el batle Lorenzo Gelabert, ha demanat «prudència i responsabilitat davant una situació que s'acosta al límit».

Aquest dimarts, Salut va alertar per l'augment de la incidència del coronavirus a sa Pobla i altres dos municipis, Santanyí i Andratx. A sa Pobla, en les últimes dues setmanes s'han diagnosticat 71 positius (41 d'ells l'última setmana), i registra una incidència acumulada a 14 dies de 526,9 casos per 100.000 habitants. La taxa de positivitat a set dies és d'un 11,05 per cent.

Avui dia, sobre l'illa de Mallorca regeix la limitació a un màxim de sis persones en reunions i trobades socials, en el domicili i al carrer (excepte convivents) i la restricció de la mobilitat nocturna de 00.00 a 06.00 hores, amb les corresponents excepcions.

A més, segueix prohibit l'ús de barres en tots els bars i restaurants, l'aforament màxim en els llocs de culte del 30 per cent, en els espais comuns dels centres comercials, al 50 per cent i en els gimnasos al 30 per cent.

Així mateix, està prohibida la venda d'alcohol a partir de les 22.00 hores en els comerços i en les celebracions com a noces, batejos o comunions, es permet un màxim de 25 persones a l'interior i 50 en l'exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.