Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT ret homenatge a les víctimes del polvorí de Sant Ferran

45139

Una representació d'UGT ha rendit aquest dimecres homenatge amb una ofrena floral al cementeri de Palma als 97 treballadors, la majoria dones i nines, que varen morir el 25 de novembre de 1895 en l'accident laboral del polvorí de Sant Ferran.

Durant l'homenatge, el sindicat també ha recordat les 11 persones que han mort enguany mentre feien feina o es dirigien a fer-la.

UGT ha destacat que una tragèdia d'aquestes dimensions no s'ha d'oblidar i que «no es pot permetre que una negligència empresarial, com la que es va cometre fa 125 anys, torni a passar». A més, han denunciat que les Balears continuen sent una de les comunitats autònomes amb més accidents laborals en relació al nombre d'afiliats a la Seguretat Social.

El sindicat ha recordat que l'accident laboral del polvorí de Sant Ferran va ocórrer mentre un centenar de treballadors estaven recuperant pólvora i altres materials obsolets que havien servit de munició a l'Exèrcit espanyol. Es calcula que en el moment de l'explosió hi hauria més de 100 quilograms de pólvora als peus dels treballadors. Prop de 50 treballadors varen morir a l'instant, mentre que la resta ho van fer en poques hores o dies.

Des de la UGT han assenyalat que «la precarietat instal·lada a Espanya des de les reformes laborals ha provocat un increment de la sinistralitat». «S'ha fet molt per instaurar protocols de prevenció, però encara no és suficient per garantir la seguretat de tots els treballadors i més amb els efectes de la Covid-19», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.