Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS afirma que els seus departaments en el Consell «prioritzaran» la recuperació econòmica

MÉS per Mallorca ha expressat aquest dijous el seu compromís per a «prioritzar» la recuperació econòmica en els pressupostos dels departaments que dirigeix en el Consell de Mallorca.

En aquest sentit, segons ha detallat la formació, dels 25,8 milions que disposarà el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, 18,4 milions aniran destinats a la dinamització del sector cultural i la protecció de la llengua i el patrimoni.

Així, Cultura manté totes les línies de subvenció per al desenvolupament de la creació, producció i explotació d'activitats culturals i la seva divulgació, tant les destinades a associacions sense ànim de lucre, com a empreses i ajuntaments.

També es mantenen les aportacions a diferents entitats a través de subvencions nominatives, amb una partida de 1,6 milions d'euros.

Els comptes de 2021 del Teatre Principal ascendeixen a 5,6 milions d'euros, que donades les circumstàncies actuals reforçaran la producció i coproducció pròpia amb l'objectiu de reactivar el sector illenc.

La Fundació Mallorca Literària comptarà amb 683.300 euros per a activitats, el Museu de Mallorca 248.400 euros sense comptar personal ni manteniment, neteja o seguretat; el Museu Marítim tindrà 529.000 euros.

A això, han apuntat, s'han d'afegir dos milions per a patrimoni, que inclou no sols restauració sinó també conservació, difusió i recerca; i 1.1 milions d'euros per a normalització lingüística, que entre altres coses permetrà posar en marxa un servei de dinamització lingüística.

Per part seva, el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, destinarà bona part dels més de 33 milions disponibles a continuar impulsant el producte de Mallorca i l'economia local.

En aquest sentit, el departament que dirigeix Jaume Alzamora convocarà subvencions per valor d'un milió d'euros per a la transformació de l'excedent de producte per a donar sortida als productes que han experimentat un minvament de la demanda per la paralització de l'activitat econòmica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.