Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Concert i homenatge en commemoració dels 50 anys de la represa de l’Institut d’Estudis Eivissencs

L’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) va celebrar aquest dijous, a l’Església del Convent (parròquia de Sant Pere, Dalt Vila) l’homenatge als membres de les primeres comissions executives de l’entitat, als quals es lliurà la Insígnia d’Or de l’Institut. L’homenatge es completà amb el concert del grup de corda de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigit pel concertino Smerald Spahiu.

L’acte comptà amb la presència de Pilar Costa, consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern; Vicente Marí, president del Consell Insular d’Eivissa; Sara Ramón, consellera de Cultura; i batles i regidors de Cultura dels diversos ajuntaments de l’illa d’Eivissa. Hi assistiren més d’un centenar de persones.

Aquest concert-homenatge és el punt àlgid de la commemoració dels 50 anys de la represa de l’Institut, quan, el 1970, un grup de joves feren ressorgir de l’oblit l’entitat i l’orientaren cap a la protecció de la terra i el foment de la cultura i la llengua pròpies.

L’Institut celebra que, malgrat les restriccions, la situació sanitària actual hagi permès la celebració de la major part de les activitats previstes en commemoració dels '50 anys en català': des de la participació a la Fira del Llibre, la celebració del Curs Eivissenc de Cultura, el col·loqui 'L’Institut d’Estudis Eivissencs: reptes de futur' i, per a finalitzar, el Concert de l’Orquestra Simfònica i l’Homenatge a les primeres comissions executives.

Lliurament de la Insígnia d’Or de l’Institut d’Estudis Eivissencs als membres de les primeres comissions executives:

1. Josep Marí Marí
2. Joan Marí Tur
3. Cristòfol Guerau de Arellano i Tur
4. Alfons Dell'Olmo Ribas
5. Nèstor Torres Torres
6. Marià Serra Planells
7. Antoni Lluís Marí Ramon
8. Victorí Planells Lavilla
9. Pere Planells Bonet
10. Isidor Marí Mayans
11. Mercè de la Torre Castañeda
12. Joan Marí Muñoz
13. Enric Ramon Fajarnés
14. Genoveva Juan Ribas
15. Antoni Roca Pineda
16. Antoni Torres Font
17. Josep Maria Subirà Blasi
18. Antoni Munné Cuadrench

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.